Comunicat de presă – Terra Kid Zalău

În perioada 18 – 20 noiembrie 2022, a avut loc Campionatul Mondial de Karate Tradițional din Slovenia, localitatea Kranska-Gora, pentru cadeți, juniori, tineret si seniori, competiție ce a reunit sportivi din 25 de țări. Lotul României s-a clasat pe locul 3 pe națiuni, o performanță uriașă, după Brazilia și Egipt, iar pe locul 4 și 5 au urmat Italia și Polonia, delegații cu renume și palmares foarte bogat.

Am vrut să fac aceste precizări, deoarece echipa Terrakid a făcut parte din lotul național care a câștigat în total 6 medalii de aur, 10 medalii de argint și 10 medalii de bronz.

În data de 17 noiembrie, în deschiderea acestui eveniment foarte important, s-a organizat Cupa Europeană (Open), unde nu au existat criterii de selecție la nivel național, mai exact putea participa oricine își dorea. Această cupă nu are absolut nicio legătură cu evenimentul la care au participat sportivii clubului Terrakid Zalău (Campionatul Mondial), față de sportivii Clubului SCM Zalău, antrenați de Sensei Călin Marincaș. Vreau să subliniez faptul că sportivii clubului SCM Zalău au participat la o simplă Cupă Europeană, în schimb sportivii Clubului Terrakid Zalău au participat la Campionatul Mondial al ITKF, unde merg doi sportivi dintr-o țară la probele individuale și o singură echipă pentru fiecare probă. Orice antrenor și președinte de club își dorește rezultate cât mai bune și o finanțare cât mai mare pentru sportivii săi și acesta este un lucru foarte benefic, dar nu vreau să se creeze confuzie și nedreptate totodată.

Eu, Sensei Cristian Duță sunt într-o continuă competiție cu toți antrenorii din țară, nu doar cu Sensei Călin Marincaș, și e normal să ne documentăm, analizăm și mai ales să antrenăm sportivii cu sârguință. Întâmplarea face ca celui mai bun club din țară, Terrakid Zalău, câștigător a 3 Cupe ale României în ultimii 4 ani, având rezultate la nivel internațional, iar antrenorul clubului obținând din partea Federației Române de Karate Tradițional titlul de „Cel mai bun antrenor din țară” 3 ani la rând, „să-i fie șterse cu buretele” toate aceste merite, prin declarațiile făcute de Sensei Călin Marincaș, de genul „salbă de medalii”, doar pentru a scoate în evidență calitățile personale de antrenor. Ceea ce îmi doresc să se înțeleagă este că domnul Marincaș a formulat mesajul eronat și a indus în eroare autoritățile, părinții și a denigrat imaginea FRKT, cu aceste afirmații mincinoase. Mai exact, dumnealui și echipa au participat doar la Cupa Europeană, în niciun caz la Campionatul Mondial.

Nu vrem să creem „campioni de carton”, să le punem medalii la gât și să ne mândrim cu ei. Vrem ca sportivii să înțeleagă că performanța se face cu sacrificii, cu o atitudine corectă și dacă vreodată nu sunt rezultatele pe care le dorim, că trebuie să muncească mai mult și mai mult până ajung acolo unde își doresc. Nu vreau să „cosmetizăm” rezultatele lor, atâta timp cât nu le au, iar în momentul în care ei sunt „CAMPIONII”, vrem să li se recunoască meritele.

Domnul Remus Clițan, președinte al Clubului Terrakid Zalău, face eforturi supraomenești ca acest club, de ani de zile, să fie cel mai bun din țară, să avem toate condițiile de antrenament, să avem o bună refacere, să putem să creem campioni, nu doar în sport, ci și pentru viață, cu educație și disciplină și mai ales, respect față de sportul pe care îl practică și de oamenii care sunt alături de noi.

În încheiere, aș vrea să anunț că anul viitor Terrakid Zalău va participa cu un lot de peste 60 de sportivi la Campionatele Naționale, unde vom încerca să menținem „Hegemonia”, cum îi place domnului Clițan să spună, sperând să avem aceleași resurse pentru a putea să creem condițiile optime pentru rezultatele dorite, iar domnului Călin Marincaș aș vrea să-i reamintesc că fair-play-ul este cea mai importantă calitate a sportului, dar mai ales a karate-ului.

În momentul de față Terrakid Zalău, antrenat de Cristian Duță, Maestru Emerit al Sportului și recunoscut în urma rezultatelor la nivel național și internațional de F.R.K.T ca „cel mai bun antrenor din țară”, deține poziția cea mai bună în județul Sălaj, iar acest lucru ar trebui să fie recunoscut de domnul Călin Marincaș cu smerenie și respect, principii pe care le învățăm de la primele antrenamente de inițiere și mi-aș dori ca pe viitor să nu mai încerce să facă tertipuri în comunicare, conducând la concluzii eronate și în detrimentul nostru, dar chiar și al dumnealui și al sportivilor pe care îi antrenează.

Cu respect,

Sensei Cristian Duță, 3 Dan, multiplu campion național, european și mondial

16 Thoughts to “Comunicat de presă – Terra Kid Zalău”

  1. […] În perioada 18 – 20 noiembrie 2022, a avut loc Campionatul Mondial de Karate Tradițional din Slovenia, localitatea Kranska-Gora, pentru cadeți, juniori, tineret si seniori, competiție ce a reunit sportivi din 25 de țări. Lotul României s-a clasat pe locul 3 pe națiuni, o performanță uriașă, după Brazilia și Egipt, iar pe locul 4 și 5 au urmat Italia și Polonia, delegații cu renume și palmares foarte bogat. Am vrut să fac aceste precizări, deoarece echipa Terrakid a făcut parte din lotul național care a câștigat în total 6 medalii… Citeste mai mult […]

    1. Sorin

      Acest antrenor trebuie sa stie ca echipa lui nu avea ce sa caute la campionatul mondial,nefiind calificati in urma criteriilor de selectie in loturile nationale ,iar fiica lui remus clitan nici nu a participat anul acesta in competii dar a luat locul altei sportive punand federatia in imposibilitatea de a face modificarile normale.oameni strambi exact ca REMUS,si la propiu si la figurat.au ajuns sa conteste valoarea lui marincas.IMPOSTORI CU TOTII !

      1. Andrei

        Remus esti un nemernic de om.tu stii asta,sa afle toata lumea.marincas e valoare baaa !SPORTIVI TOTI DIN ZALAU NU ADUSI DE PRIN TOATA TARA SA FACI TU BANI SI SA APARI IN PRESA!

        1. Anonim

          Nimeni nu neaga valoarea luo Marincas ptoblema e ca se minte la nivel de club

        2. florin

          in orice sport, toate echipele din lume au jucători de peste tot. bine ai venit in secolul 21. dar de unde sa știe țăranu ce înseamnă performanta? da-i cu semințe si înjura de pe margine

        3. Anonim

          Nemernic esti tu , rahat cu urechi

        4. Sonia

          Nemernic e cel care da in cel mai bun si performant club din tara, din ultimii 20 de ani !
          Cum iti permiti sa jignesti un om absolut minunat, care face eforturi supraomenesti ca sa aiba grija de atatia copii , carora NICIODATA nu le-a cerut bani, ca si Marincas ?

      2. Rodica

        Nimeni nu contesta valoarea unui antrenor. Ci minciuna propagata .
        O competitie libera , unde calificarile nu exista, nu inseamna campionat mondial.
        Nu dati cu noroi in oameni onesti , de care nu aveti habar.
        Limbajul trivial spune multe despre educatia pe care o aveti…

        1. Liliana

          Echipa Terrakid a confirnat, an de an, valoarea la nivel MONDIAL , in ciuda lipsei finantarii ! Primaria Zalau finanteaza CSM cu un antrenor care ia si banii copiilor si se foloseste si de fondurile alocate de municipalitate si minte cu nerusinare in legatura cu participarea la campionatul mondial ?
          Cand s-a calificat?
          S-a folosit de locatia campionatului pentru a duce in eroare pe toata lumea, acest Marincas participand la o CUPA !!!
          Parintii sportivilor stiu ?
          Terrakid a participat la TOATE competitiile de calificare pentru campionatul mondial !
          Cu eforturi de deplasare, conditii… fara finantare de la primaria Zalau si fara ca vreodata sa le ceara copiilor si parintilor 1 leu, in toti acesti ani !
          Sa te sui pe minciuna ca sa denigrezi un club impecabil e inadmisibil !
          Rusine Marincas !

  2. Anonim

    Baga Ciunt si Pura minciuni la greu.

    1. Andrei

      Valoarea se demonstrează in competiție, restul sunt doar vorbe de frustrați care habar n-au ce înseamnă sportul de performanta.
      sportivii lui Marincas nu s-au calificat la mondiale, ce e asa greu de înțeles? au participat la o cupa, ca si cupa satelor care nu are nicio treaba cu campionatul mondial.

    2. Anonim

      Doar asta știu!

    3. Anonim

      Doar asta știu!La asta sunt campioni!

  3. Anonim

    Baaaa ce infecti astia de la SCM sa minti cu nerusinareeee Demisiaaaaa

    1. Anonim

      SCM aruncă banii pe apa sâmbetei!Maseorul Marincaș ia bani de la contribuabili și îi împarte mai departe. Trăiește și el de pe o zi pe alta!Dacă ar fi pe banii săi ar fi vai de mama lui! Falimentul sportului finanțat de primăria Zalău!

  4. Anonim

    Marincaș e un rahat cu ochi!Un ciorditor ordinar!Clițan dă din banii familiei și a făcut mândrie Sălajului!

Leave a Comment